Okkerhytten præmieret med Skanderborg Kommunes Arkitekturpris 2017

13.12.17

Ved et stort og festligt arrangement i Vestermølle modtog bygherren Jørgen Lund Christiansen og sagsarkitekt Anna Mette Exner den fornemme pris. Tak til Skanderborg Kommune, Vestermølle Møllelaug og alle sponsorer.

Hytten er udført hos Brøgger Arkitekter som totalrådgiver og med Rambøll som rådgivende ingeniører. Særlig tak til konstruktør Torben Oxbøll for det gode samarbejde.

Bedømmelseskommiteen sagde bl.a.: ’Udstillingspavillonen er placeret i fredsskov, og dette er alene blevet godkendt af Fredningsnævnet med henvisning til bygningens arkitektoniske kvalitet. En kvalitet der er åbenbar for enhver og som i høj grad fortjener en pris for god arkitektur.’

Reception hos Anna Mette Exner Arkitektur

05.12.17

Efter et år i Gellerup åbnede tegnestuen dørene i betonen til en fælles reception med Hele Landet Sociale Arkitekter, som vi har vores daglige gang med i den nedrivningstruede rustikke betonbygning på Gudrunsvej. Aftenen bød på lynvisit i nabolaget i Nordgårdshallen, som visionære kræfter vil transformere til international kunsthal og besøg i kirken, hvor præsten fortalte om kirken rolle som minoritets religion i området. Derudover var der taler, buffet a la Gellerup og hyggelige samtaler under hele aftenen.

Michelin-restauranten Substans rykker ind i Laden Vestermølle

27.11.17

Fra d.3 til 27. januar åbner Substans dørene til en gastronomisk oplevelse i den stemningsfulde lade ved Skanderborg sø. Aftenen vil byde på en varm velkomst, en fast menu med 12 serveringer og vinmenu.
Laden Vestermølle blev nænsomt renoveret og transformeret af Anna Mette Exner i 2012.

Se mere om aftenen på Substans hjemmeside under ‘Events’ via nedenstående link:

LINK TIL RESTAURANT SUBSTANS

Anna Mette Exner Arkitektur og Natasha Wolf Arkitektur studietur til Berlin

10.11.2017

Udover oplevelsen af storbyen og de fysiske historiske spor fra 2. Verdenskrig og Den Kolde Krig der har sat overalt i bybilledet, bestod studieturen af inspirerende arkitektfaglige oplevelser med besøg på bl.a. Bauhaus Archive af Walter Gropius, Shelle Haus – et modernistisk kontorbyggeri fra 1932, Holocaust memorial af Peter Eisenmann, David Chipperfields tegnestue – et infill byggeri i et boligkvarter med karakteristisk plattenbau arkitektur og Neues Museum, der blev bombet under krigen og nyligt er renoveret og transformeret af David Chipperfield Architects.

1. december holder Hele Landet og Anna Mette Exner Arkitektur åbent hus

Fredag d. 1. december inviterer vores to tegnestuer til en uhøjtidelig fælles reception for venner og bekendte i arkitektkredsene. Kom forbi Gudrunsvej 78, 3. sal i Gellerup og få et glas vin med os!

Dagens program:

15.00-15.15      Vi drikker en drink, og nyder udsigten over Aarhus

15.15-16.00      Lynvisit i nabolaget: oplev den nedrivningstruede Nordgårdshal, som visionære kræfter vil transformere til international kunsthal; besøg kirken, lyt til musik og få indblik á la Herrens Veje

16.00-19.00     Tilbagelænet stemning og hyggelige samtaler

Giv os et praj hvis I kommer, så vi kan planlægge derefter.

Renovering af Sct. Clemens Kirkes klokketårn

25.10.17

Anna Mette Exner Arkitektur skal registrere, opmåle og stå for renovering af Sct. Clemens Kirkes klokketårn. Kirken er tegnet af Inger og Johannes Exner i 1958, da det unge par som nyuddannede arkitekter vandt arkitektkonkurrencen.

SE PROJEKT

OKKERHYTTTEN – udpeget til Naturrum

20.10.17

Okkerhytten er nu kommet på Friluftsrådets hjemmeside som ’Naturrum’. Et naturrum er udflugtsmål med stedsspecifikke og anderledes fysiske rammer for ophold, der formidler viden om det lokale særpræg eller giver plads til ro og fordybelse i kontakt med naturen.

I Okkerhytten ledes den besøgende hen over vandløbet med den stærke røde okkerfarvede bund og forbi selve okkerkilden, der ifølge gamle savn fra havde helbredende virkning. Læs mere om Okkerhytten på Friluftsrådets hjemmeside:

FRILUFTSRÅDET

SE PROJEKT

Workshop på Halkær Kro og Kulturhus

24.09.17

Søndag d. 24. september afholdte Anna Mette Exner Arkitektur workshop med brugere og bestyrelse på Halkær Kro. I løbet af dagen blev der blandt andet holdt inspirationsoplæg af Anna Mette Exner, brugerne var på opdagelse i kroen, hvor de placerede spots: blå for godt – grøn for muligheder og rød for udfordringer og kroens nuværende og fremtidige fysiske rammer, funktioner og sjæl blev debatteret.
Stedet drives af frivillige engagerede mennesker, og derfor er det afgørende, at brugerne er med i udviklingen af Kroen og dens nye fremtid.

SE PROJEKT

Hylke Kirke, undersøgelse af tilgængelighed

04.09.17

Hylke Sogns Menighedsråd ønsker at løse tilgængelighedsforholdene ved Hylke Kirke. På nuværende tidspunkt er Anna Mette Exner Arkitektur ved at afsøge de udfordringer og muligheder der er forbundet med at løse adgangsforholdene i en middelalderkirke fra omkring år 1200.

SE PROJEKT

Første spadestik: Mejdal Kirkes nye undervisningsbygning

25.08.17

Efter en vellykket licitation er det første spadestik til Mejdal Kirkes nye tilbygning nu taget.

Det fritliggende samlingshus opmures med en ny og unik teglsten, Kroyer-stenen fra Egernsund-Tegl. Det er en rustik mursten, som i størrelse og struktur refererer tilbage til munkestenen i senmiddelalderens unikke danske kirkebyggeri samtidig med at det nye, meget utraditionelle design peger fremad og signalerer, at kirken er i udvikling.

 

25.08.17

Kroyer-stenen har et firkantet tryk på midten, som med et relief giver et smukt skyggespil på facaden. Det usædvanligt murværk peger på, at denne nye og imødekommende bygning i det homogene villakvarter er et helt særligt hus.

SE PROJEKT